Dakbedekking Schuur: Kwaliteit & Duurzaamheid

dakbedekking schuur

Uw schuur is niet af zonder een goede dakbedekking. Bij Onlinetuinhout.nl bestelt u daarom niet alleen al het tuinhout dat u nodig heeft voor een schuur, maar ook meteen de benodigde accessoires en de beste dakbedekking. Voor blokhutten en overkappingen met platte en schuine daken hebben we verschillende varianten in ons assortiment, zoals beverstaart- en rechte dakshingles en dakpanprofielplaten. Kies het gewenste materiaal, het mooiste patroon en de juiste kleur en bestel goedkoop via Onlinetuinhout.nl!

We leveren binnen één week en bieden al 35 jaar hoogwaardige kwaliteit tegen de beste prijzen. Neem contact op voor gedegen advies van onze schuurdak specialisten.

Dakbedekking schuur met platte en schuine daken

Of uw schuur nu een plat dak of een schuin dak heeft, wij hebben de juiste dakbedekking voor u beschikbaar. Voor schuren met een plat dak bieden wij opties zoals dakleer, EPDM-folie en aluminiumfolie. Voor schuren met een schuin dak raden wij dakshingles, dakpanprofielplaten en aquapannen aan. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, zodat u de perfecte look voor uw schuur kunt creëren.

Wilt u bijvoorbeeld een klassieke uitstraling? Kies dan voor dakpanprofielplaten in een elegante kleur. Gaat uw voorkeur uit naar een moderne look? Dan zijn dakshingles in strakke ontwerpen en levendige kleuren een goede keuze. Neem voor vrijblijvend advies contact op met onze tuinexperts om te ontdekken welke dakbedekking het beste bij uw schuur past.

schuurdak plat dak

Het uitkiezen van de juiste dakbedekking voor uw schuur is essentieel om ervoor te zorgen dat uw dak duurzaam en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Of het nu gaat om een plat dak of een schuin dak, onze hoogwaardige dakbedekkingsmaterialen bieden bescherming en een fraaie afwerking. Investeer in kwaliteit en verleng de levensduur van uw schuur met de juiste dakbedekking.

Dakbedekking schuur: Bitumen, EPDM, PVC en Dakpannen

Er zijn verschillende soorten dakbedekking beschikbaar voor uw schuur. Kies het materiaal dat het beste past bij uw behoeften en budget. Enkele populaire opties zijn:

 1. Bitumen dakbedekking

  Bitumen dakbedekking is de goedkoopste optie voor uw schuurdak. Het heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Hoewel het een voordelige keuze is, moet u er rekening mee houden dat deze dakbedekking enig onderhoud kan vereisen.

 2. EPDM dakbedekking

  EPDM dakbedekking is duurzamer dan bitumen en gaat gemiddeld 40 jaar mee. Het biedt uitstekende bescherming tegen weersinvloeden en is waterdicht. EPDM dakbedekking vereist weinig onderhoud en kan zelfs door doe-het-zelvers worden aangebracht.

 3. PVC dakbedekking

  PVC dakbedekking is een andere optie voor uw schuurdak. Het is bestand tegen water en heeft een levensduur van ongeveer 40 jaar. PVC dakbedekking biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

 4. Dakpannen

  Als u een traditionele uitstraling wilt voor uw schuurdak, kunt u kiezen voor dakpannen. Dakpannen gaan gemiddeld 50 jaar mee en bieden uitstekende duurzaamheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren.

dakbedekking schuur

Al deze verschillende soorten dakbedekking hebben hun eigen voordelen en prijsklassen. Overweeg de levensduur, de duurzaamheid en het esthetische aspect bij het maken van uw beslissing. Als u advies nodig heeft bij het kiezen van de juiste dakbedekking voor uw schuur, kunt u altijd contact opnemen met onze experts.

Voordelen van EPDM dakbedekking voor uw schuurdak

EPDM dakbedekking biedt verschillende voordelen voor uw schuurdak. Ten eerste heeft het een lange levensduur van gemiddeld 50 jaar, waardoor het een duurzame keuze is die lang meegaat. Door de elasticiteit van EPDM kan het materiaal uitstekend uitzetten en krimpen bij temperatuurwisselingen, waardoor de dakbedekking bestand is tegen scheuren en lekkages.

Een ander voordeel van EPDM dakbedekking is de optimale bescherming die het biedt tegen weersinvloeden. Regen, sneeuw en UV-straling hebben geen grip op EPDM, waardoor uw schuurdak goed beschermd is. Dit zorgt ervoor dat uw dak langer meegaat en u minder kosten hebt voor reparatie en onderhoud.

EPDM dakbedekking vereist ook weinig onderhoud, wat het ideaal maakt voor eigenaren van schuren. Het materiaal is bestand tegen mossen en algen, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over regelmatige reiniging. Bovendien is EPDM eenvoudig zelf aan te brengen, waardoor u kunt besparen op installatiekosten.

“EPDM dakbedekking biedt een lange levensduur, optimale bescherming tegen weersinvloeden en vereist weinig onderhoud. Het is een rendabele en duurzame keuze voor uw schuurdak.”

Een bijkomend voordeel van EPDM dakbedekking is de veiligheid in gebruik. In tegenstelling tot bitumen dakbedekking kan EPDM koud verwerkt worden, waardoor er geen open vuur nodig is tijdens de installatie. Dit vermindert het brandgevaar en biedt een extra laag veiligheid.

Als u kiest voor EPDM dakbedekking voor uw schuurdak, maakt u een duurzame keuze. EPDM is een milieuvriendelijk materiaal dat recyclebaar is en weinig impact heeft op het milieu. Daarnaast draagt de lange levensduur bij aan een lagere belasting van grondstoffen en vermindering van afval.

Samengevat, de voordelen van EPDM dakbedekking voor uw schuurdak zijn:

 • Lange levensduur van gemiddeld 50 jaar
 • Weerbestendig en optimale bescherming tegen regen, sneeuw en UV-straling
 • Weinig onderhoud en eenvoudig zelf aan te brengen
 • Veiligheid in gebruik, omdat het koud verwerkt kan worden
 • Duurzaam en milieuvriendelijk

Met EPDM dakbedekking kunt u genieten van een duurzaam en goed beschermd schuurdak dat jarenlang meegaat.

EPDM dakbedekking

Hoe EPDM dakbedekking aan te brengen op uw schuurdak

Het aanbrengen van EPDM dakbedekking op uw schuurdak is een eenvoudig klusje dat u zelf kunt doen, zelfs als u geen ervaring heeft met dakwerk. Als u wilt dat uw schuurdak optimaal beschermd is met de juiste dakbedekking, is het belangrijk om de juiste instructies te volgen. Hier zijn enkele handige instructies en tips voor het aanbrengen van EPDM dakbedekking op uw schuur:

 1. Zorg ervoor dat u LSFR gecertificeerde EPDM dakbedekking gebruikt. Dit zorgt voor extra veiligheid en vermindert het risico op brand.
 2. Bereid het schuurdak voor door alle oude dakbedekking en eventuele beschadigde materialen te verwijderen. Zorg ervoor dat het dakoppervlak schoon, droog en vrij van vuil en stof is.
 3. Meet het schuurdak zorgvuldig op om de benodigde hoeveelheid EPDM dakbedekking te bepalen. Houd rekening met extra overlappingsmateriaal aan de randen.
 4. Snijd de EPDM dakbedekking op maat met een scherp mes. Zorg ervoor dat u voldoende overlapping heeft om een waterdichte afdichting te creëren.
 5. Breng een laag EPDM lijm aan op het schuurdak met een kwast of roller. Zorg voor een gelijkmatige laag, zonder klontjes of luchtbellen.
 6. Plaats de EPDM dakbedekking op het schuurdak en zorg ervoor dat deze strak en recht ligt. Druk de EPDM stevig aan om een goede hechting te garanderen.
 7. Werk vanuit het midden van het dak naar de randen toe en zorg ervoor dat er geen vouwen of plooien ontstaan.
 8. Bevestig de EPDM dakbedekking aan de randen van het schuurdak met behulp van speciale EPDM randprofielen of daktrimmen.
 9. Controleer of de EPDM dakbedekking goed is aangebracht en alle randen en hoeken goed zijn afgedicht.

Voor gedetailleerde instructies en visuele begeleiding kunt u ook gebruik maken van de instructievideo’s op onze website. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe u EPDM dakbedekking zelf kunt aanbrengen op uw schuurdak. Met de juiste materialen en instructies kunt u uw schuurdak op een professionele en duurzame manier beschermen tegen alle weersomstandigheden.

EPDM dakbedekking

Opties voor dakisolatie en extra accessoires voor uw schuurdak

Naast dakbedekking kunt u ook kiezen voor dakisolatie om de warmte in uw schuur te behouden en de duurzaamheid van het dak te verbeteren. Dakisolatie helpt om energie te besparen en een comfortabele omgeving te creëren in uw schuur, ongeacht het seizoen. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor dakisolatie, zoals:

 • Dakisolatie panelen: Deze panelen zijn eenvoudig te installeren en zorgen voor een goede isolatie van het schuurdak.
 • Glaswol of steenwol isolatie: Deze isolatiematerialen bieden uitstekende thermische isolatie en geluidsisolatie.
 • Isolerende folie: Deze dunne folie kan eenvoudig worden aangebracht onder de dakbedekking en vermindert warmteverlies.

Daarnaast zijn er ook diverse accessoires beschikbaar die uw schuurdak compleet maken en zorgen voor een optimale functionaliteit en bescherming. Denk hierbij aan:

 • Dakgoten: Dakgoten helpen om regenwater op een gecontroleerde manier af te voeren, waardoor schade aan de schuur wordt voorkomen.
 • Dakdoorvoeren: Dakdoorvoeren zorgen voor een waterdichte verbinding tussen het dak en bijvoorbeeld een schoorsteen of ventilatiepijp.
 • Bevestigingsmaterialen: Denk aan schroeven, nagels en andere materialen die nodig zijn om de dakbedekking en accessoires stevig te bevestigen.

Zorg ervoor dat u bij het kiezen van dakisolatie en accessoires rekening houdt met de specificaties van uw schuurdak en de gewenste functionaliteit. Op die manier kunt u optimaal genieten van uw schuur en bent u verzekerd van een duurzaam en goed geïsoleerd dak.

dakisolatie schuur

Dakisolatie optie Voordeel
Dakisolatie panelen Snelle en eenvoudige installatie
Glaswol of steenwol isolatie Uitstekende thermische en geluidsisolatie
Isolerende folie Effectieve warmtebesparing en eenvoudige installatie

Prijzen en mogelijkheden voor dakbedekking schuur

De prijs voor dakbedekking op uw schuur hangt af van verschillende factoren, zoals het type dakbedekking, de grootte van het dak en eventuele extra opties.

Voor een gemiddeld schuurdak van 15 m2 variëren de kosten tussen € 850 voor bitumen dakbedekking en € 1.800 voor dakpanprofielplaten.

Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen en mogelijkheden voor dakbedekking op uw schuur:

Type Dakbedekking Prijs (gemiddeld) Mogelijkheden
Bitumen dakbedekking € 850
 • Goedkope optie
 • Levensduur van gemiddeld 25 jaar
 • Diverse kleuren en patronen beschikbaar
EPDM dakbedekking € 1.200
 • Duurzame optie
 • Levensduur van gemiddeld 40 jaar
 • Bestand tegen weerselementen
PVC dakbedekking € 1.500
 • Uitstekende waterbestendigheid
 • Levensduur van gemiddeld 40 jaar
 • Diverse kleuren en stijlen beschikbaar
Dakpanprofielplaten € 1.800
 • Traditionele uitstraling
 • Levensduur van gemiddeld 50 jaar
 • Optimale bescherming tegen weer en wind

Het is belangrijk om de verschillende mogelijkheden en prijzen te vergelijken om de beste keuze te maken voor uw schuurdak. Neem contact op met een specialist voor meer informatie en advies op maat.

Goedkoopste dakbedekking schuur en alternatieve opties

Bent u op zoek naar de goedkoopste dakbedekking voor uw schuur? Dan is bitumen dakbedekking een uitstekende optie. Bitumen is een betaalbaar materiaal dat geschikt is voor verschillende soorten daken. Het biedt goede waterdichtheid en bescherming tegen weersinvloeden. Bitumen dakbedekking gaat gemiddeld zo’n 25 jaar mee, waardoor het een budgetvriendelijke keuze is voor uw schuurdak.

Naast bitumen zijn er ook alternatieve opties beschikbaar die wellicht iets duurder zijn, maar voordelen bieden op het gebied van levensduur en bescherming. Een populaire alternatieve optie is EPDM dakbedekking. EPDM is een synthetisch rubber dat bekend staat om zijn duurzaamheid en elasticiteit. Het kan gemakkelijk worden aangebracht en gaat gemiddeld zo’n 40 jaar mee. Ook PVC dakbedekking is een goede keuze, omdat het uitstekende waterbestendigheid biedt en een vergelijkbare levensduur heeft als EPDM.

Als u op zoek bent naar een meer traditionele uitstraling, kunt u overwegen om dakpannen te gebruiken als dakbedekking voor uw schuur. Dakpannen geven uw schuur een klassieke en stijlvolle uitstraling. Ze zijn duurzaam en gaan gemiddeld zo’n 50 jaar mee. Hoewel dakpannen misschien wat duurder zijn in vergelijking met bitumen, EPDM en PVC, bieden ze een langere levensduur en een esthetisch aantrekkelijkere afwerking.

Kortom, de goedkoopste dakbedekking voor uw schuur is bitumen. Als u echter wilt investeren in een langdurige oplossing en de esthetiek van uw schuurdak wilt verbeteren, kunnen alternatieve opties zoals EPDM, PVC en dakpannen zeer geschikte keuzes zijn. Het is belangrijk om de verschillende mogelijkheden te overwegen en te kiezen wat het beste past bij uw behoeften en budget.

Vergelijking van dakbedekkingsmaterialen voor uw schuurdak

Dakbedekking Gemiddelde levensduur Waterdichtheid Prijs
Bitumen 25 jaar Goed Voordelig
EPDM 40 jaar Uitstekend Gemiddeld
PVC 40 jaar Uitstekend Gemiddeld
Dakpannen 50 jaar Uitstekend Hoog

Mit Offering the best quality at the most competitive prices, Onlinetuinhout.nl is your one-stop shop for all your shed roofing needs. Whether you’re looking for the most affordable option or considering alternative materials that offer better durability, we have you covered. Browse our wide selection of roofing materials and find the perfect fit for your shed. Transform your shed into a stylish and long-lasting structure with our range of roofing solutions.

Zonnepanelen als dakbedekking schuur

Een innovatieve optie voor dakbedekking op uw schuur is het gebruik van zonnepanelen. Deze bieden niet alleen bescherming voor uw schuurdak, maar wekken ook duurzame energie op. Zo kunt u groenere keuzes maken en besparen op uw energierekening. Het installeren van zonnepanelen op uw schuurdak kan een goede investering zijn op lange termijn.

Met zonnepanelen op uw schuurdak maakt u optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en zorgt u voor een duurzame bron van elektriciteit. De zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit om in elektriciteit, die u kunt gebruiken voor verlichting, elektrische gereedschappen of andere apparaten in uw schuur. Op deze manier draagt u bij aan een duurzamere wereld en bespaart u op uw energiekosten.

Het installeren van zonnepanelen op uw schuurdak is relatief eenvoudig en kan worden gedaan door een professionele installateur of door uzelf als u handig bent. Zorg ervoor dat u de juiste instructies volgt en de veiligheidsvoorschriften naleeft. Voor een optimale werking is het belangrijk dat de zonnepanelen goed zijn uitgelijnd en vrij zijn van schaduw. Ook is het belangrijk om regelmatig het rendement van de zonnepanelen te controleren en eventuele problemen tijdig op te lossen.

Dankzij de duurzame dakbedekking van zonnepanelen kunt u niet alleen genieten van een beschermde schuur, maar ook van de voordelen van groene energie. Het is een investering die zichzelf op lange termijn terugbetaalt en bijdraagt aan een schonere toekomst.

Zelf dakbedekking schuur vervangen of een vakspecialist?

Het vervangen van dakbedekking op uw schuur is een project dat u zelf kunt uitvoeren als u handig bent en de juiste instructies volgt. Met de juiste kennis en materialen kunt u geld besparen en het project op uw eigen tempo uitvoeren.

Als u echter niet de juiste vaardigheden of ervaring heeft, kan het inhuren van een vakspecialist de beste optie zijn. Een vakspecialist beschikt over de expertise en ervaring om de dakbedekking efficiënt en professioneel te vervangen, waardoor u gemoedsrust hebt en de garantie hebt dat het werk goed wordt gedaan.

Voordat u beslist of u zelf de dakbedekking wilt vervangen of een vakspecialist wilt inhuren, is het belangrijk om een aantal factoren te overwegen:

 • Uw vaardigheden en ervaring in het vervangen van dakbedekking
 • De beschikbare tijd die u aan het project kunt besteden
 • De complexiteit van de dakbedekking van uw schuur
 • Uw budget en bereidheid om extra kosten te maken voor een vakspecialist

Als u besluit om zelf de dakbedekking te vervangen, zorg er dan voor dat u de juiste materialen en gereedschappen hebt en volg de instructies nauwkeurig om fouten en mogelijke schade te voorkomen.

Als u een vakspecialist wilt inhuren, zoek dan naar een betrouwbare professional met goede referenties en ervaring in het vervangen van dakbedekking. Vraag om offertes en vergelijk de prijzen en diensten om de beste vakspecialist te selecteren die aan uw behoeften voldoet.

Onthoud dat het belangrijk is om zorgvuldig te overwegen wat het beste bij u en uw schuur past. Het vervangen van dakbedekking is een investering in de duurzaamheid en kwaliteit van uw schuurdak, dus maak een weloverwogen beslissing.

Conclusie

Het kiezen van de juiste dakbedekking voor uw schuur is van groot belang voor de duurzaamheid en kwaliteit van het dak. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals bitumen, EPDM, PVC en dakpannen, elk met hun eigen voordelen en prijsklassen.

Als u handig bent en de juiste instructies volgt, kunt u de dakbedekking zelf aanbrengen. Dit kan kosten besparen en geeft u de mogelijkheid om zelf de kwaliteit van het werk te controleren. Echter, het inhuren van een vakspecialist kan een verstandige keuze zijn als u niet over de nodige ervaring of tijd beschikt.

Neem de tijd om de verschillende mogelijkheden te vergelijken en kies de dakbedekking die het beste past bij uw behoeften en budget. Of u nu kiest voor bitumen, EPDM, PVC of dakpannen, zorg ervoor dat u gaat voor hoogwaardige kwaliteit om de levensduur van uw schuurdak te verlengen.