Golfplaten Dak: Duurzaam & Weerbestendig Dakmateriaal

golfplaten dak

Golfplaten zijn een veelgebruikt en duurzaam dakmateriaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Ze zijn een populaire keuze voor het bedekken van hellende daken van gebouwen zoals schuren, garages, carports en tuinhuisjes. Golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en maten om aan de specifieke behoeften en smaak van de klant te voldoen.

Deze veelzijdige dakbedekkingsoptie biedt tal van voordelen, waaronder duurzaamheid, waterdichtheid en brandwerendheid. Golfplaten kunnen gemaakt zijn van kunststof, vezelcement of lichtdoorlatend materiaal, zoals polycarbonaat. Dit maakt het mogelijk om golfplaten te kiezen die passen bij zowel de functionele als esthetische eisen van uw dak.

Bij Kuras kunt u een ruim assortiment aan golfplaten vinden, inclusief kunststof golfplaten, vezelcement golfplaten en lichtdoorlatende golfplaten. Wij bieden hoogwaardige producten tegen betaalbare prijzen, zodat u uw dakproject kunt voltooien binnen uw budget. Ons deskundige team staat klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij het kiezen van de juiste golfplaten voor uw dak.

Verschillende Soorten Golfplaten

Er zijn verschillende soorten golfplaten beschikbaar voor dakbedekking, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. De drie meest voorkomende soorten zijn kunststof golfplaten, vezelcement golfplaten en lichtdoorlatende golfplaten.

Kunststof Golfplaten: Kunststof golfplaten zijn populair vanwege hun sterkte, duurzaamheid en waterdichtheid. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en kunnen verschillende weersomstandigheden doorstaan. Deze golfplaten zijn ideaal voor het bedekken van schuren, garages en tuinhuisjes.

Vezelcement Golfplaten: Vezelcement golfplaten zijn gemaakt van een mengsel van cement, versterkende vezels en andere toeslagstoffen. Ze staan bekend om hun geluiddempende eigenschappen en vochtregulerende vermogen. Vezelcement golfplaten zijn milieuvriendelijk en worden vaak gebruikt voor agrarische toepassingen en industriële gebouwen.

Lichtdoorlatende Golfplaten: Lichtdoorlatende golfplaten zijn perfect voor daken waar daglichtinval gewenst is. Ze laten natuurlijk licht binnen en creëren een heldere en aangename leefomgeving. Lichtdoorlatende golfplaten worden veel gebruikt voor overkappingen, serres en schuurtjes waar natuurlijke verlichting belangrijk is.

Elke soort golfplaat heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Het kiezen van de juiste soort golfplaat hangt af van de specifieke behoeften en voorkeuren van de klant.

lichtdoorlatende golfplaten

Door middel van deze golfplaat afbeelding kunt u een voorbeeld bekijken van lichtdoorlatende golfplaten.

Voordelen van Golfplaten

Golfplaten bieden talrijke voordelen, vooral voor agrarische toepassingen. Ze zijn niet alleen betaalbaar, maar ook roestvast en milieuvriendelijk. Bovendien vereisen golfplaten weinig onderhoud, waardoor ze een populaire keuze zijn voor de bedekking van schuren, loodsen, stallen, hallen en bergingen.

De voordelen van golfplaten gaan echter verder dan alleen prijs en onderhoud. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Golfplaten zijn asbestvrij, wat zorgt voor een veilige werkomgeving
 • Ze bieden geluiddempende eigenschappen, waardoor geluidshinder tot een minimum wordt beperkt
 • Golfplaten zijn recyclebaar, waardoor ze een duurzame keuze zijn
 • Ze zijn bestand tegen ammoniak, waardoor ze ideaal zijn voor agrarische toepassingen
 • Golfplaten zijn duurzaam en brandwerend, wat de veiligheid ten goede komt
 • Ze hebben een hoog belastbaar vermogen, waardoor ze bestand zijn tegen zware lasten
 • Door de onderhoudsarme eigenschappen blijft de levensduur van golfplaten lang behouden

Deze voordelen maken golfplaten een aantrekkelijke keuze voor verschillende bouwprojecten, met name in de agrarische sector. Door te kiezen voor golfplaten profiteert u van een duurzame, veilige en kosteneffectieve dakbedekking.

golfplaten voordelen

“Golfplaten bieden het beste van beide werelden: duurzaamheid en kosteneffectiviteit.”

Kunststof Golfplaten

Kunststof golfplaten zijn een populaire keuze voor verschillende bouwprojecten vanwege hun unieke kenmerken en breed scala aan toepassingen. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof materiaal dat sterk, duurzaam, waterdicht en chemisch bestendig is. Dit maakt ze geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

De kenmerken van kunststof golfplaten maken ze ideaal voor dakbedekking. Het materiaal is licht van gewicht, wat de installatie en montage vereenvoudigt. Kunststof golfplaten hebben ook een lange levensduur, waardoor ze een kosteneffectieve oplossing zijn op de lange termijn. Daarnaast hebben ze een zelfreinigend oppervlak, waardoor vuil en stof zich niet gemakkelijk hechten.

Kunststof golfplaten kunnen worden gebruikt voor verschillende bouwprojecten, waaronder:

 • Garages
 • Carports
 • Schuurtjes en tuinhuizen
 • Luchtwassers

Deze veelzijdige golfplaten zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren om aan de specifieke behoeften en smaak van de klant te voldoen. Ze kunnen worden afgestemd op de stijl en uitstraling van het gebouw.

Kunststof golfplaten hebben ook uitstekende brandwerende eigenschappen en zijn weinig brandbaar. Dit maakt ze een veilige keuze voor dakbedekking en biedt extra gemoedsrust.

kunststof golfplaten

Toepassingen van Kunststof Golfplaten

De toepassingen van kunststof golfplaten zijn divers en bieden veel mogelijkheden. Naast de eerder genoemde bouwprojecten kunnen kunststof golfplaten ook worden gebruikt voor:

 • Tuinkassen
 • Dierenverblijven
 • Speeltoestellen
 • Serreconstructies
 • Luifels en overkappingen

Dankzij hun duurzaamheid en weerbestendigheid kunnen kunststof golfplaten weerstand bieden aan verschillende weersomstandigheden, waaronder regen, wind en hagel. Hierdoor zijn ze geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

De veelzijdigheid en praktische voordelen van kunststof golfplaten maken ze een populaire keuze voor zowel particuliere als commerciële bouwprojecten. Ze bieden een duurzame en betrouwbare oplossing voor diverse toepassingen.

Bekijk hieronder een vergelijking van de kenmerken van kunststof golfplaten, vezelcement golfplaten en lichtdoorlatende golfplaten:

Golfplaatmateriaal Kenmerken Toepassingen
Kunststof golfplaten Duurzaam, waterdicht, lichtgewicht Garages, carports, schuurtjes, tuinhuizen, luchtwassers
Vezelcement golfplaten Geluiddempend, vochtregulerend, milieuvriendelijk Industriële gebouwen, agrarische gebouwen, bergingen
Lichtdoorlatende golfplaten Laat daglicht binnen, geluiddempend Overkappingen, stallen, serres, veranda’s

Vezelcement Golfplaten

Vezelcement golfplaten zijn een uitstekende keuze voor diverse toepassingen vanwege hun vele kenmerken en voordelen. Deze golfplaten zijn gemaakt van versterkingsvezels, toeslagstoffen, water en cement, waardoor ze sterk, duurzaam en weerbestendig zijn.

De kenmerken van vezelcement golfplaten zijn onder andere:

 • Geluiddempend: Vezelcement golfplaten hebben geluiddempende eigenschappen, waardoor ze ideaal zijn voor gebouwen waarin geluidshinder beperkt moet worden.
 • Vochtregulerend: Deze golfplaten hebben een vochtregulerende werking, wat bijdraagt aan een aangename leefomgeving.
 • Roestvrij: Vezelcement golfplaten zijn ongevoelig voor roest en corrosie, waardoor ze lang meegaan.
 • Brandwerend: Deze golfplaten hebben een hoge brandwerendheid, wat zorgt voor extra veiligheid.
 • Onderhoudsarm: Vezelcement golfplaten vereisen weinig onderhoud, wat tijd en kosten bespaart.

Bovendien zijn vezelcement golfplaten asbestvrij en milieuvriendelijk, wat bijdraagt aan een duurzame keuze. Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en hebben een hoge belastbaarheid, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen.

Vezelcement golfplaten vinden hun toepassing in verschillende sectoren, waaronder:

 • Industrie: Fabrieken, werkplaatsen en magazijnen kunnen profiteren van de duurzaamheid en geluiddempende eigenschappen van vezelcement golfplaten.
 • Agrarisch: Schuren, stallen en andere agrarische gebouwen kunnen goed worden beschermd met vezelcement golfplaten.
 • Tuin: Bergingen, carports en andere tuinconstructies kunnen worden bedekt met vezelcement golfplaten voor een betrouwbare en duurzame dakbedekking.

Door te kiezen voor vezelcement golfplaten, maakt u een verstandige keuze voor een betrouwbare, duurzame en milieuvriendelijke dakbedekkingsoptie.

vezelcement golfplaten

Lichtdoorlatende Golfplaten

Lichtdoorlatende golfplaten zijn een geweldige oplossing voor daken waar lichtinval van essentieel belang is. Ze zijn ideaal voor verschillende toepassingen, zoals overkappingen, stallen, schuurtjes, serres en veranda’s. Deze golfplaten laten natuurlijk daglicht binnen, waardoor uw ruimte verlicht blijft terwijl u profiteert van bescherming tegen de elementen.

Er zijn verschillende varianten van lichtdoorlatende golfplaten beschikbaar, waaronder polycarbonaat golfplaten en polylux golfplaten. Polycarbonaat golfplaten zijn bijzonder sterk en duurzaam, waardoor ze de optimale hoeveelheid daglicht binnenlaten. Ze zijn ook weerbestendig en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Polylux golfplaten zijn iets minder sterk maar wel voordeliger, waardoor ze een populaire keuze zijn voor verschillende toepassingen.

Lichtdoorlatende golfplaten kunnen zowel enkelwandig als meerwandig zijn. Meerwandige golfplaten bieden extra isolatie en hebben geluiddempende eigenschappen, waardoor ze goed geschikt zijn voor ruimtes waar akoestiek belangrijk is. Enkelwandige golfplaten zijn lichtgewicht en eenvoudig te installeren, waardoor ze een kosteneffectieve optie zijn voor projecten met beperkte budgetten.

Met lichtdoorlatende golfplaten kunt u profiteren van natuurlijke verlichting en een aangename sfeer creëren in uw ruimte. Of u nu een stal wilt verlichten, een overkapping wilt bouwen of een serre wilt creëren, lichtdoorlatende golfplaten bieden de perfecte oplossing. Neem contact op met onze experts bij Kuras voor meer informatie over onze hoogwaardige lichtdoorlatende golfplaten en bepaal de beste keuze voor uw project.

Materialen voor Golfplaten

Golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: vezelcement, kunststof en lichtdoorlatend materiaal zoals polycarbonaat en polylux. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, en de keuze hangt af van de specifieke behoeften en smaak van de klant.

Vezelcement Golfplaten

Vezelcement golfplaten zijn weerbestendig, onderhoudsvriendelijk en milieuvriendelijk. Ze zijn gemaakt van versterkingsvezels, toeslagstoffen, water en cement, waardoor ze sterk en duurzaam zijn. Vezelcement golfplaten zijn geschikt voor diverse toepassingen en hebben een hoge belastbaarheid, waardoor ze een lange levensduur hebben.

Kunststof Golfplaten

Kunststof golfplaten zijn sterk, duurzaam en waterdicht. Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijk te bevestigen en te monteren. Kunststof golfplaten hebben ook brandwerende eigenschappen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Lichtdoorlatende Golfplaten

Lichtdoorlatende golfplaten zijn ideaal voor het binnenkomen van natuurlijk daglicht. Ze zijn beschikbaar in verschillende varianten, zoals polycarbonaat en polylux, en kunnen worden gebruikt voor overkappingen, stallen, schuurtjes en andere ruimtes waar lichtinval belangrijk is.

lichtdoorlatende golfplaten

Golfplaat Materiaal Eigenschappen Toepassingen
Vezelcement Weerbestendig, onderhoudsvriendelijk, milieuvriendelijk Schuren, loodsen, stallen, bergingen
Kunststof Sterk, duurzaam, waterdicht Garages, carports, tuinhuizen
Lichtdoorlatend Binnenkomst van daglicht Overkappingen, stallen, schuurtjes

Montage van Golfplaten

De montage van golfplaten is een eenvoudig proces dat kan worden uitgevoerd met behulp van golfplaatschroeven. Het is belangrijk om de golfplaten op de juiste manier te installeren om een stevig en waterdicht dak te garanderen.

Hier zijn enkele stappen die gevolgd moeten worden bij de montage van golfplaten:

 1. Begin altijd met de onderste rij golfplaten en werk naar boven toe.
 2. Zet elke golfplaat op iedere golf vast met behulp van golfplaatschroeven. Dit zorgt voor een stevige bevestiging en voorkomt dat de platen loskomen bij harde wind of regen.
 3. Gebruik nokstukken om de nok van het dak af te werken. Deze zorgen voor een waterdichte afsluiting en voorkomen dat er water door de nok naar binnen sijpelt.
 4. Voeg windveren toe aan de zijkanten van het dak. Dit helpt om de windstroom onder de golfplaten te reguleren en voorkomt dat er wind onder de platen komt en ze optilt.
 5. Zorg voor een goede waterafvoer door waterafvoer te installeren. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van goten of regenpijpen zijn. Op deze manier wordt het regenwater efficiënt afgevoerd en voorkomt u waterophoping op het dak.

Het gebruik van de juiste accessoires en hulpmiddelen is essentieel voor een veilige en efficiënte installatie van golfplaten. Zorg ervoor dat u de juiste golfplaatschroeven, nokstukken, windveren en waterafvoer gebruikt volgens de specificaties van de fabrikant.

Golfplaten Kopen

Bij Kuras kunt u golfplaten kopen van verschillende merken en materialen. We bieden een ruim assortiment aan golfplaten, inclusief vezelcement golfplaten, kunststof golfplaten en lichtdoorlatende golfplaten. Het assortiment varieert in maten, kleuren en prijzen om aan de diverse behoeften en voorkeuren van klanten te voldoen.

Onze golfplaten zijn van hoge kwaliteit en direct uit voorraad leverbaar. We bieden ook alle benodigde accessoires en hulpmiddelen voor de montage en afwerking van golfplaten.

Golfplaat type Prijs per m²
Vezelcement golfplaat €10,50
Kunststof golfplaat €9,75
Lichtdoorlatende golfplaat €12,25

Kuras: Uw Specialist in Dak- en Gevelmaterialen

Kuras is uw betrouwbare partner voor hoogwaardige dak- en gevelmaterialen. Met onze uitgebreide expertise zijn wij gespecialiseerd in golfplaten en bieden wij een breed assortiment aan van topkwaliteit materialen en accessoires. Ons ervaren team van specialisten staat klaar om u te voorzien van deskundig advies en begeleiding bij het maken van de juiste keuze voor uw project.

Als golfplaten specialist begrijpen wij de unieke behoeften en eisen van het dak en de gevel van uw gebouw. Of het nu gaat om een agrarisch project, een industriële toepassing of een woningbouwproject, wij hebben de juiste oplossingen en producten voor u. Onze golfplaten zijn van hoogwaardige kwaliteit en voldoen aan de strengste normen en eisen op het gebied van duurzaamheid, weerbestendigheid en veiligheid.

Wat ons onderscheidt, is niet alleen ons uitgebreide assortiment, maar ook onze snelle levering en uitstekende service. Wij begrijpen dat tijd essentieel is bij bouwprojecten en streven ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u af te leveren. Daarnaast staan onze specialisten altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen gedurende het gehele proces, van productselectie tot installatie.

Wanneer u kiest voor Kuras, kiest u voor een betrouwbare partner die u voorziet van hoogwaardige golfplaten en uitstekende service. Wij streven ernaar om uw project succesvol te maken en uw verwachtingen te overtreffen.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor uw dak- en gevelproject.

Onze Voordelen:

 • Breed assortiment van topkwaliteit golfplaten en accessoires
 • Deskundig advies en begeleiding van ons ervaren team
 • Snelle levering om uw project op schema te houden
 • Uitstekende service en ondersteuning gedurende het gehele proces
Voordelen van Kuras Golfplaten Specialisatie Hoge Kwaliteit Materialen
We bieden een breed assortiment aan van topkwaliteit golfplaten en accessoires. Als specialist in golfplaten hebben we uitgebreide kennis en ervaring. Onze golfplaten voldoen aan hoge kwaliteitseisen en normen.
Bij Kuras kunt u rekenen op een uitstekende service en ondersteuning. Ons team staat klaar om u deskundig advies te geven. Wij leveren duurzame en weerbestendige materialen.
Wij streven ernaar om uw project succesvol te maken. Wij begrijpen de unieke behoeften van uw project. Onze materialen zijn geschikt voor diverse toepassingen.

Conclusie

Golfplaten bieden een duurzame en weerbestendige dakbedekkingsoptie met verschillende voordelen. Ze zijn betaalbaar, duurzaam, waterdicht en brandwerend. Er zijn verschillende soorten golfplaten beschikbaar, zoals kunststof golfplaten, vezelcement golfplaten en lichtdoorlatende golfplaten, elk met hun eigen kenmerken en voordelen.

Bij het kiezen en monteren van golfplaten is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften en voorkeuren van uw project. Kuras is uw specialist op het gebied van dak- en gevelmaterialen en biedt een breed assortiment hoogwaardige golfplaten tegen betaalbare prijzen. Ons deskundige team staat klaar om u advies en hulp te bieden bij het kiezen van de juiste golfplaten voor uw dakproject.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe golfplaten kunnen bijdragen aan een duurzaam en kwalitatief dak voor uw gebouw.