EPDM Dakbedekking: Duurzame Dakoplossingen

epdm dakbedekking

EPDM dakbedekking is een uitstekende keuze voor het bedekken van platte daken. Of het nu gaat om een industrieel pand, een woning of een veranda, EPDM biedt duurzame oplossingen voor elk project. De populariteit van EPDM dakbedekking groeit snel vanwege de vele voordelen die het biedt.

EPDM, wat staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, is een rubberen dakbedekking die bekend staat om zijn duurzaamheid en waterdichte eigenschappen. EPDM heeft een lange levensduur van minstens 50 jaar en beschermt uw dak tegen de elementen zoals regen, zon en wind.

Met EPDM folie kunt u er zeker van zijn dat uw dak waterdicht blijft en dat lekkages tot het verleden behoren. Het materiaal is flexibel en kan zich aanpassen aan temperatuurschommelingen, waardoor het geschikt is voor alle klimaatomstandigheden. Of het nu vriest of extreem warm is, uw EPDM dak zal zijn vorm behouden en zijn functie optimaal vervullen.

Een ander groot voordeel van EPDM dakbedekking is de milieuvriendelijkheid ervan. EPDM is een recyclebaar materiaal, wat betekent dat het na zijn lange levensduur opnieuw kan worden gebruikt. Dit draagt bij aan een duurzamere bouwsector en helpt het milieu te beschermen.

Bovendien is EPDM dakbedekking zelf te plaatsen. Met de juiste instructies en materialen kunt u uw dak zelf bedekken, wat kostenbesparend kan zijn. U heeft de mogelijkheid om het werk uit handen te geven aan professionals, maar als u handig bent, kunt u met EPDM dakbedekking zelf aan de slag.

Kortom, EPDM dakbedekking biedt duurzame oplossingen voor platte daken. Het is waterdicht, milieuvriendelijk, heeft een lange levensduur en kan zelf worden geplaatst. Ga voor de beste kwaliteit en prijs naar een erkend leverancier en geniet van een waterdicht én milieuvriendelijk dak!

Milieuvriendelijkheid van EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke optie. Het materiaal heeft een zeer lage milieubelasting en draagt bij aan het verminderen van de ecologische impact van bouwprojecten. Een van de belangrijkste voordelen van EPDM is de lange levensduur van minstens 50 jaar, wat resulteert in minder gebruik van materialen en minder afval. Dit maakt EPDM een duurzame en kostenefficiënte oplossing voor uw dak.

Wat EPDM echt onderscheidt van andere dakbedekkingsmaterialen is het feit dat het volledig recyclebaar is. Na gebruik kan EPDM worden gerecycled en hergebruikt in nieuwe toepassingen. Dit bevordert de circulaire economie en minimaliseert de hoeveelheid afval die wordt gestort of verbrand. Het recyclen van EPDM draagt bij aan het sluiten van de materiaalkringloop en vermindert de behoefte aan nieuwe grondstoffen. Het draagt ook bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot, omdat het materiaal niet opnieuw hoeft te worden geproduceerd.

Een ander aspect van de milieuvriendelijkheid van EPDM is het feit dat het geen giftige stoffen vrijlaat onder invloed van temperatuur en weersomstandigheden. Dit zorgt voor een veilig en gezond binnenklimaat, zonder schadelijke dampen of chemicaliën die uw leefomgeving kunnen aantasten.

Bovendien is EPDM een uitstekende keuze voor milieuvriendelijke dakconstructies, zoals groendaken en platte daken met zonnepanelen. Het flexibele en duurzame materiaal kan gemakkelijk worden aangepast aan verschillende ontwerpen en kan worden gecombineerd met groendaken voor een groenere leefomgeving. Daarnaast biedt EPDM een perfecte basis voor het plaatsen van zonnepanelen, waardoor u kunt profiteren van duurzame energiebronnen en uw ecologische voetafdruk verder kunt verkleinen.

milieuvriendelijke optie

“EPDM dakbedekking is een ecologisch verantwoorde keuze die bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Door te kiezen voor EPDM, draagt u bij aan het verminderen van de milieubelasting, het verminderen van afval en het bevorderen van een gezonder binnenklimaat. Bovendien biedt EPDM de mogelijkheid om te combineren met andere milieuvriendelijke dakconstructies, waardoor u uw dak nog groener en duurzamer kunt maken.” – RoofingExpert.nl

Met EPDM dakbedekking kiest u niet alleen voor een hoogwaardig en duurzaam materiaal, maar draagt u ook bij aan een beter milieu. Het is een investering in zowel de toekomst van uw dak als de toekomst van onze planeet.

Energieverbruik bij de productie van EPDM dakbedekking

Bij de productie van dakbedekkingsmaterialen wordt vaak veel energie verbruikt. Echter, EPDM dakbedekking vormt hierop een uitzondering. Het produceren van EPDM vergt relatief weinig energie, waardoor het als een milieuvriendelijk alternatief wordt beschouwd. Grote productielocaties over de hele wereld dragen bij aan aanzienlijk hoger energieverbruik bij andere materialen. EPDM dakbedekking behoudt zijn milieuvriendelijkheid zelfs na de productie.

Bij de productie van dakbedekkingsmaterialen speelt het energieverbruik een belangrijke rol. Het is algemeen bekend dat de productie van materialen vaak gepaard gaat met aanzienlijke hoeveelheden energie. Dit geldt echter niet voor EPDM dakbedekking. Bij het produceren van EPDM wordt relatief weinig energie verbruikt in vergelijking met andere materialen, waardoor het als een milieuvriendelijk alternatief wordt beschouwd.

Deze lage energiebehoefte tijdens de productie van EPDM is voordelig voor het milieu. Grote fabrieken die EPDM produceren, dragen bij aan een aanzienlijk lager energieverbruik in vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen. Dit maakt EPDM dakbedekking een duurzame keuze, zelfs nog voordat het op het dak wordt geïnstalleerd.

Traditionele dakbedekkingen versus EPDM dakbedekking

Traditionele dakbedekkingen, zoals bitumen en PVC, hebben vaak een lange levensduur. Echter, dit betekent niet automatisch dat ze duurzaam zijn. Bitumen, gemaakt van aardolie, is moeilijk recyclebaar en wordt vaak verbrand. PVC heeft een levensduur van 20-25 jaar en kan wel gerecycled worden, maar dit vereist gescheiden inzameling.

EPDM daarentegen biedt een duurzamer alternatief. Met een levensduur van minstens 50 jaar en de mogelijkheid tot eenvoudige recycling, wordt EPDM beschouwd als een milieuvriendelijke keuze voor dakbedekking.

De onderstaande tabel illustreert de verschillen tussen traditionele dakbedekkingen en EPDM dakbedekking op het gebied van levensduur, duurzaamheid en recyclagemogelijkheden.

Levensduur Duurzaamheid Recyclage
Bitumen 20-25 jaar Niet duurzaam Moeilijk recyclebaar
PVC 20-25 jaar Niet duurzaam Kan gerecycled worden met gescheiden inzameling
EPDM Minstens 50 jaar Duurzaam Eenvoudig recyclebaar

Uit de tabel blijkt dat EPDM dakbedekking een langere levensduur heeft dan traditionele dakbedekkingen zoals bitumen en PVC. Bovendien is EPDM een duurzaam materiaal dat eenvoudig gerecycled kan worden, in tegenstelling tot bitumen en PVC.

EPDM dakbedekking

Innovatieve alternatieven voor duurzame dakbedekking

Circulair bouwen en het sluiten van kringlopen worden steeds belangrijker in de bouwsector. Dit geldt ook voor duurzame dakbedekking, waarbij de focus ligt op het gebruik van herbruikbare materialen en recyclage. Gelukkig zijn er innovatieve alternatieven beschikbaar die minder belastend zijn voor het milieu, zoals circulaire dakbedekking.

“Circulaire dakbedekking is een belangrijke stap richting een duurzame bouwsector.”

Een voorbeeld van zo’n innovatieve oplossing is Leadax Roov, een circulaire dakbedekking die gemaakt is van gerecyclede PVB-folies. Deze folies worden onder andere gebruikt in de productie van autoruiten. Door deze folies te recyclen en te verwerken tot dakbedekking, sluit Leadax de kringloop en draagt het bij aan een duurzamere bouwindustrie.

Andere bedrijven zoals Wienerberger zijn ook bezig met het ontwikkelen van circulaire dakoplossingen. Wienerberger is een toonaangevende producent van keramische bouwmaterialen en werkt aan het sluiten van kringlopen door het gebruik van gerecyclede materialen in hun producten.

Demonteerbaar dak

Een andere interessante innovatie is het demonteerbare dak van Tectum. Dit dak biedt de mogelijkheid om de dakcomponenten na gebruik te demonteren en opnieuw te gebruiken, waardoor het een duurzame keuze is.

circulaire dakbedekking

Duurzame dakoplossingen van Derbigum

Derbigum is een fabrikant van dakbedekkingsmaterialen en staat bekend om hun duurzame dakoplossingen. Ze bieden onder andere een dakbaan aan die CO₂ absorbeert en een plantaardige dakbaan die gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen. Deze innovatieve producten dragen bij aan een duurzamere bouw en zijn geschikt voor circulair bouwen.

Met deze innovatieve alternatieven voor duurzame dakbedekking wordt circulair bouwen steeds meer een haalbare en duurzame optie. Door herbruikbare materialen te gebruiken en kringlopen te sluiten, kunnen we de negatieve impact op het milieu verminderen en streven naar een duurzamere toekomst.

Voordelen van EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking biedt diverse voordelen die het een populaire keuze maken voor platte daken. Of het nu gaat om een commercieel gebouw, een industriële faciliteit of een woning, de voordelen van EPDM dragen bij aan een duurzame en efficiënte dakoplossing.

Waterdicht en langdurige bescherming

EPDM staat bekend om zijn uitstekende waterdichte eigenschappen. Het is bestand tegen extreme weersomstandigheden en zorgt voor een betrouwbare bescherming tegen lekkages en waterinfiltratie. Met EPDM dakbedekking kunt u erop vertrouwen dat uw dak waterdicht blijft en uw gebouw beschermd wordt gedurende ten minste 50 jaar.

Flexibiliteit en aanpasbaarheid

EPDM dakbedekking is zeer flexibel en kan gemakkelijk worden aangepast aan de specifieke vorm en afmetingen van uw dak. Het materiaal kan zich aanpassen aan bewegingen en temperatuurveranderingen, waardoor het bestand is tegen scheuren en barsten. Dit zorgt voor een duurzaam en betrouwbaar dak dat lang meegaat.

Ecologische keuze

EPDM dakbedekking is een ecologisch verantwoorde keuze voor uw dak. Het materiaal is recyclebaar en heeft een minimale impact op het milieu. Door te kiezen voor EPDM draagt u bij aan een duurzame toekomst en helpt u de afvalberg te verminderen.

Efficiënte plaatsing

Dankzij de flexibiliteit van EPDM dakbedekking kan het snel en efficiënt worden geplaatst. Het vereist minimale naadverbindingen, waardoor het risico op lekkages wordt verminderd. Dit bespaart tijd en arbeidskosten, waardoor u uw project sneller en kostenefficiënter kunt voltooien.

Met EPDM dakbedekking geniet u van de voordelen van waterdichtheid, een lange levensduur, flexibiliteit en de ecologische keuze als duurzame dakbedekking. Bovendien zorgt de efficiënte plaatsing ervoor dat uw dak snel en professioneel kan worden geïnstalleerd.

waterdicht

Voordelen van EPDM dakbedekking
Waterdicht
Lange levensduur
Flexibel
Ecologische keuze
Efficiënt geplaatst

EPDM dakbedekking van Elevate

Voor hoogwaardige EPDM dakbedekking werken we uitsluitend met Elevate, voorheen bekend als Firestone. Als licentiecontractant kunnen we garanderen dat we werken met kwaliteitsproducten en dat alle gebruikte materialen compatibel zijn. Dit zorgt voor een duurzame en betrouwbare dakoplossing.

Elevate EPDM dakbedekking

Als gerenommeerde leverancier van dakbedekkingsoplossingen streven we naar kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarom werken we samen met Elevate, een erkend merk op het gebied van EPDM dakbedekking. Elevate, voorheen bekend als Firestone, is een vertrouwde naam in de branche en staat bekend om zijn hoogwaardige producten.

Als licentiecontractant van Elevate kunnen we garanderen dat al onze EPDM dakbedekkingsmaterialen van de hoogste kwaliteit zijn. Dit betekent dat u kunt vertrouwen op duurzame en betrouwbare producten die voldoen aan de strengste normen en specificaties.

Bovendien zijn alle materialen die we gebruiken compatibel met het Elevate-systeem. Dit zorgt voor een naadloze integratie en optimale prestaties van uw dakbedekking. Door te werken met compatibele materialen kunnen we de duurzaamheid en betrouwbaarheid van uw dakoplossing waarborgen.

Of u nu een EPDM dakbedekking nodig heeft voor een nieuw project of een renovatieproject, u kunt erop vertrouwen dat ons team van professionals vakmanschap en expertise levert. Met Elevate als onze partner kunt u genieten van een hoogwaardige dakbedekking die duurzaam, waterdicht en langdurig is.

Investeer in een EPDM dakbedekking van Elevate en profiteer van de voordelen van kwaliteitsproducten en compatibiliteit. Kies voor een betrouwbare en duurzame dakoplossing voor uw gebouw.

Circulair dakbedekkingssysteem van BossCover

Het BossCover Circular System is een revolutionair dakbedekkingssysteem dat geen verlijming vereist. Dit maakt het systeem volledig recyclebaar en draagt bij aan een duurzame dakoplossing. Het systeem kan echter alleen worden toegepast op naakte EPDM-folies en niet op bitumen dakbedekking.

Met het BossCover Circular System wordt circulaire vernieuwing in dakbedekking mogelijk gemaakt. Door het ontbreken van verlijming kunnen de EPDM-folies volledig gerecycled worden aan het einde van hun levensduur. Dit draagt bij aan een duurzamere en milieuvriendelijke oplossing voor bouwprojecten.

Hoe werkt het BossCover Circular System?

Het BossCover Circular System maakt gebruik van hoogwaardige EPDM-folies die zonder verlijming worden aangebracht. In plaats van traditionele hechtingstechnieken wordt het systeem bevestigd met behulp van mechanische fixaties en randprofielen. Dit zorgt niet alleen voor een snelle en efficiënte installatie, maar maakt ook het recyclen van de dakbedekking mogelijk.

Voordelen van het BossCover Circular System:

 • Volledig recyclebaar: Het ontbreken van verlijming maakt het mogelijk om de EPDM-folies aan het einde van hun levensduur volledig te recyclen. Hierdoor wordt er geen materiaal verspild en wordt de impact op het milieu verminderd.
 • Duurzamer alternatief: Door te kiezen voor het BossCover Circular System draagt u bij aan een duurzamere bouwsector. Het gebruik van recyclebare materialen en het vermijden van verlijming maken dit systeem een milieuvriendelijkere keuze.
 • Geschikt voor naakte EPDM-folies: Het BossCover Circular System kan worden toegepast op naakte EPDM-folies, wat betekent dat het niet geschikt is voor bitumen dakbedekking. Voor projecten met EPDM-dakbedekking biedt dit systeem een circulaire en duurzame oplossing.

Vergelijkingstabel

Traditionele Dakbedekking BossCover Circular System
Verlijming vereist Geen verlijming vereist
Recyclebaarheid beperkt Volledig recyclebaar
Impact op het milieu Minder impact op het milieu
Geschikt voor zowel bitumen als EPDM Alleen geschikt voor naakte EPDM-folies

Geteste en goedgekeurde EPDM dakbedekking

Wanneer het gaat om de kwaliteit en duurzaamheid van EPDM dakbedekking, kunt u bij ons met een gerust hart vertrouwen op producten die voldoen aan de hoogste normen. Al onze EPDM-producten en systemen zijn uitvoerig getest volgens de ATG-richtlijnen en voldoen aan alle Europese normen op het gebied van fysische eigenschappen, brandweerstand en windweerstand.

Door te voldoen aan strenge kwaliteitsnormen, garanderen we dat onze EPDM dakbedekking bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en een optimale bescherming biedt tegen brand en wind. Dit zorgt voor een duurzaam en betrouwbaar dak dat lang meegaat.

Wij werken alleen met gecertificeerde EPDM-producten en systemen van gerenommeerde fabrikanten die de hoogste kwaliteitsstandaarden hanteren. Zo kunnen we ervoor zorgen dat u kunt vertrouwen op de beste materialen en een hoogwaardige dakoplossing krijgt die aan al uw eisen voldoet.

Veelgestelde vragen over EPDM

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over EPDM dakbedekking:

  1. Is EPDM beter dan traditionele roofing?

Ja, EPDM biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele roofing zoals bitumen. Het heeft een langere levensduur, is milieuvriendelijker en eenvoudig recyclebaar. Daarnaast is EPDM ook beter bestand tegen temperatuurwisselingen en weersomstandigheden.

  1. Is EPDM geschikt voor groendaken en dakterrassen?

Absoluut! EPDM dakbedekking is perfect compatibel met groendaken en dakterrassen. Het biedt een waterdichte en duurzame basis voor deze toepassingen.

  1. Wat zijn de kosten van EPDM dakbedekking per vierkante meter?

De kosten van EPDM dakbedekking kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het oppervlakte van het dak, de complexiteit van de installatie en de locatie. Neem contact op met een professionele dakdekker voor een nauwkeurige prijsopgave.

  1. Is EPDM temperatuurbestendig?

Absoluut! EPDM dakbedekking is zeer temperatuurbestendig. Het kan extreme hitte, koude en temperatuurwisselingen weerstaan zonder de duurzaamheid en waterdichtheid aan te tasten.

  1. Kan EPDM gebruikt worden voor regenwaterrecuperatie?

Zeker! EPDM dakbedekking is zeer geschikt voor regenwaterrecuperatiesystemen. Het materiaal is waterdicht en vormt een ideale basis voor het opvangen en gebruiken van regenwater.

Als u nog andere vragen heeft over EPDM dakbedekking, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van experts staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Conclusie

De conclusie is dat EPDM dakbedekking een uitstekende keuze is voor platte daken, vanwege de vele voordelen op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het gebruik van EPDM zorgt niet alleen voor een waterdicht dak, maar ook voor een langdurige oplossing die gemakkelijk gerecycled kan worden. Met een levensduur van minstens 50 jaar biedt EPDM dakbedekking een duurzame en betrouwbare optie voor uw dak.

Daarnaast is EPDM ook geschikt voor diverse toepassingen, zoals groendaken en zonnepanelen. Het materiaal combineert duurzaamheid met efficiëntie, waardoor het een ideale keuze is voor iedereen die op zoek is naar een milieuvriendelijke dakoplossing. Door te kiezen voor EPDM dakbedekking, investeert u in een waterdicht en milieuvriendelijk plat dak.

Kortom, de duurzaamheid van EPDM dakbedekking, in combinatie met de lange levensduur en eenvoudige recyclebaarheid, maken het een ideale keuze voor het bedekken van platte daken. Het is een milieuvriendelijk en betrouwbaar materiaal dat zorgt voor een waterdichte en duurzame dakoplossing. Kies voor EPDM dakbedekking en geniet van de voordelen van een efficiënt en ecologisch verantwoord dak.